Uncategorized

Depresia: Ce Este, Simptome, Cauze, Tratament Și Multe Altele



Depresia este o afecțiune comună care afectează milioane de oameni în fiecare an. Oricine poate experimenta depresie – chiar dacă nu pare să existe un motiv pentru aceasta. Dacă aveți simptome de depresie, discutați cu medicul dumneavoastră.

  • Cu cât primești ajutor mai devreme, cu atât te vei simți mai bine mai repede.
  • Dacă observați semne sau simptome de depresie la cineva pe care îl cunoașteți, încurajați-l să caute ajutor de la un profesionist în sănătate mintală.
  • Nu este vorba de a fi într-o dispoziție proastă, iar oamenii care suferă de depresie nu pot scăpa de ea.
  • Aceste rezultate vor ajuta la identificarea diferitelor opțiuni de tratament care se potrivesc cel mai bine situației dumneavoastră.
  • Există diverse cauze pentru depresie și, uneori, cauza este necunoscută.


Dacă credeți că ați putea avea depresie, începeți prin a face o programare pentru a vedea un furnizor de asistență medicală. Acesta ar putea fi furnizorul dumneavoastră de îngrijire primară; un psihiatru, psiholog sau asistent social; sau un alt furnizor care este specializat în diagnosticarea și tratarea afecțiunilor de sănătate mintală.

Tulburare Depresivă Majoră Cu Model Sezonier



Cu cât primești ajutor mai devreme, cu atât te vei simți mai bine mai repede. Dacă aveți simptome de depresie, consultați un furnizor de asistență medicală sau un profesionist în domeniul sănătății mintale. Ele vă pot oferi un diagnostic precis și vă pot sugera opțiuni de tratament. Depresia este o afecțiune comună de sănătate mintală care provoacă un sentiment persistent de tristețe și schimbări în modul în care gândești, dormi, mănânci și acționezi. Depresia este tratabilă – de obicei cu terapie prin vorbire, medicamente sau ambele.

  • Dacă începeți să luați un antidepresiv, nu încetați să îl luați fără a discuta cu un furnizor de asistență medicală.
  • Și în timp ce medicamentele obișnuite, cum ar fi pilulele anticoncepționale sau Adderall, pot provoca simptome depresive sau modificări ale dispoziției, cercetările au descoperit că este puțin probabil să provoace depresie.
  • Depresia este o afecțiune comună de sănătate mintală care provoacă un sentiment persistent de tristețe și schimbări în modul în care gândești, dormi, mănânci și acționezi.
  • Este o boală care poate afecta pe oricine, indiferent de vârstă, rasă, venit, cultură sau educație.


Perspectiva pentru persoanele depresive care caută tratament este foarte promițătoare. Lucrând cu un profesionist calificat și cu experiență în domeniul sănătății mintale, îți poți recâștiga controlul asupra vieții tale. Dacă vă simțiți deprimat, programați-vă cât mai curând posibil pentru a vă consulta medicul sau un specialist în sănătate mintală. Dacă sunteți reticent în a căuta tratament, discutați cu un prieten sau cu cineva drag, cu orice profesionist din domeniul sănătății, cu un lider de credință sau cu altcineva în care aveți încredere.

Linia Națională De Asistență A SAMHSA



Este posibil să aveți probleme în a face activități normale de zi cu zi și, uneori, puteți simți că viața nu merită trăită. De asemenea, depresia clinică are o serie de cauze care depășesc cu mult modul în care ați putea răspunde la vremuri dificile. Are o bază biologică care implică genetica și chimia creierului; pe deasupra sunt experiențele de viață și factorii psihologici și sociali. Având în vedere complexitatea depresiei clinice, cercetătorii încă încearcă să dezlege modul în care toți acești factori se combină pentru a crea simptome de depresie. Dar majoritatea persoanelor cu depresie au nevoie de tratament, potrivit unei afecțiuni medicale, pentru a se simți mai bine.

  • Să trăiești cu depresie nu este ușor și nu ești singur în luptele tale.
  • Dacă sunteți reticent în a căuta tratament, discutați cu un prieten sau cu cineva drag, cu orice profesionist din domeniul sănătății, cu un lider de credință sau cu altcineva în care aveți încredere.
  • Depresia poate apărea adesea împreună cu alte afecțiuni de sănătate, ceea ce înseamnă că puteți avea tulburare depresivă și o altă afecțiune de sănătate în același timp.
  • Cercetările sugerează că factorii genetici, biologici, de mediu și psihologici joacă un rol în depresie.


Deși nu există o cauză unică a depresiei, majoritatea experților cred că există o combinație de factori biologici, sociali și psihologici care contribuie la riscul depresiei. Evenimentele de viață stresante și traumatice din punct de vedere social, accesul limitat la resurse, cum ar fi hrana, locuința și îngrijirea sănătății, și lipsa de sprijin social contribuie toate la riscul de depresie. Din punct de vedere psihologic, ne gândim la modul în care gândurile negative și comportamentele problematice de coping, cum ar fi evitarea și consumul de substanțe, cresc vulnerabilitatea noastră la depresie. Psihoterapia (numită și „terapie de vorbire” sau „consiliere”) le învață persoanelor cu depresie noi moduri de a gândi și de a se comporta și ajută la schimbarea obiceiurilor care contribuie la depresie.

Locație Sau Situație De Viață



În mod similar, deși nu este clar de ce, o persoană care se confruntă cu anxietate are un risc mare de a dezvolta depresie și invers. Alianța Națională pentru Bolile Mintale raportează că până la 60% dintre persoanele cu anxietate vor avea și simptome de depresie; același lucru este valabil și pentru persoanele cu depresie care au simptome de anxietate. Experții spun că există adesea o predispoziție genetică pentru aceste tulburări concomitente, potrivit Hartgrove Behavioral Health System.



Dacă tristețea singură nu este un bun indicator al depresiei, ce este? Tratamentul depresiei implică de obicei medicamente, psihoterapie sau ambele. Dacă aceste tratamente nu reduc simptomele, terapia de stimulare a creierului poate fi o altă opțiune de tratament. În cazurile mai ușoare de depresie, tratamentul poate începe doar cu psihoterapie și se adaugă medicamente dacă individul continuă să experimenteze simptome. Pentru depresia moderată sau severă, mulți profesioniști din domeniul sănătății mintale recomandă o combinație de medicamente și terapie la începutul tratamentului. Dacă medicamentele sau psihoterapia nu reduc simptomele depresiei, terapia de stimulare a creierului poate fi o opțiune de explorat. Acum există mai multe tipuri de terapie de stimulare a creierului, dintre care unele au fost autorizate de FDA pentru a trata depresia.

Evenimente De Viață



Când cele două afecțiuni apar împreună, este cunoscută ca „tulburare depresivă majoră, severă cu trăsături psihotice” sau psihoză depresivă. Expunerea la doze de lumină albă poate ajuta la reglarea stării de spirit și la îmbunătățirea simptomelor depresiei. Terapia cu lumină este utilizată în mod obișnuit în tulburările afective sezoniere, care acum se numește tulburare depresivă majoră cu model sezonier. Depresia poate apărea adesea împreună cu alte afecțiuni de sănătate, ceea ce înseamnă că puteți avea tulburare depresivă și o altă afecțiune de sănătate în același timp. Condițiile care pot apărea împreună cu depresia includ (dar nu se limitează la) boli de inimă, cancer, diabet, HIV, tulburări de somn și durere cronică.

Sad in the summer? You may have summer seasonal depression. – The Washington Post

Sad in the summer? You may have summer seasonal depression..

Posted: Mon, 03 Jul 2023 07:00:00 GMT [source]


https://onlinecbdcoupons.com