Uncategorized

Fotofobie Sensibilitate La Lumină: Cauze, Simptome



Dacă aveți fotofobie (sensibilitate la lumină), este posibil să descoperiți că este un declanșator pentru dvs. Este posibil să amețiți dacă sunteți declanșat de lumini puternice sau lumini intermitente. Phonophobia este definită ca o frică de sunet și se poate referi la o sensibilitate anormală la sunet. Fonofobia și fotofobia pot apărea împreună dacă aveți alte tulburări medicale, inclusiv migrene sau o leziune cerebrală traumatică. Schimbările stilului de viață pot face, de asemenea, sensibilitatea la lumină mai ușor de gestionat.

  • Cel mai adesea acest tip de fotofobie se prezintă cu dureri de cap, amețeli, sensibilitate la ecran sau cu ceea ce oamenii presupun că este sensibilitate la lumina albastră.
  • În acest fel, puteți ajunge la rădăcina problemei și puteți vedea îmbunătățiri.
  • Aceasta poate include medicamente prescrise pentru migrenă sau picături pentru ochi pentru ochi uscat.
  • Dacă experimentați fotofobie pe termen lung, de obicei aflați despre nivelul de lumină pe care îl puteți tolera.


Dacă simptomele persistă, este timpul să consultați un medic, care poate diagnostica cauza principală a simptomelor și vă poate prescrie un tratament mai eficient. Dacă sunteți diagnosticat cu fotofobie legată de migrenă, tratamentul prompt al atacului de migrenă avortează de obicei simptomele. Cu toate acestea, fotofobia poate apărea înainte de începerea durerii sau după ce durerea s-a rezolvat. Fotofobia care nu este bine explicată de uveită poate fi adesea cauzată de probleme legate de modul în care ochii lucrează împreună. Uneori poate fi acolo pentru cea mai mare parte a vieții unei persoane, înrăutățindu-se încet. Alteori poate părea să apară după ani de muncă la un computer, care uneori este denumit sindromul vederii computerizate.

Fotofobia Este Permanentă?



Dovezile tot mai mari sugerează că poate exista o legătură între migrenă și sănătatea mintală. Tulburările de anxietate și depresia sunt două dintre cele mai frecvent raportate boli mintale în rândul persoanelor care sunt diagnosticate cu migrenă. Învățând cum migrena și sănătatea mintală se influențează reciproc și modalități de a le gestiona pe ambele, vă puteți îmbunătăți calitatea vieții.



Orientările recente ale CDC au întărit și mai mult pacienții să evite „terapia cocon” (starea într-o cameră întunecată fără stimulare) și să reintroducă treptat activitățile regulate, în special după o comoție cerebrală. Fotofobia este o sensibilitate crescută la lumină destul de comună, care provoacă dureri oculare, disconfort și alte simptome similare.

Diagnosticarea Fotofobiei



Pentru a vă atenua sau a rezolva fotofobia, va trebui în cele din urmă să identificați cauza de bază. Puteți exclude catalizatorii mai puțin severi prin tratarea simptomelor individuale, cum ar fi ochi uscați sau epuizare, pentru a vedea dacă asta rezolvă problema.



Cu toate acestea, unii indivizi pot experimenta fotofobie chiar și atunci când nu se confruntă cu alte simptome de migrenă, cazurile cele mai severe implicând zilnic sensibilitatea la lumină dezactivată. Pentru că este un simptom atât de comun al migrenei, fotofobia a fost puțin cercetată și este adesea înțeleasă greșit. Efectele sensibilității cronice la lumină, cunoscute și sub numele de fotofobie, sunt profunde pentru cei care o experimentează zilnic. Poate provoca dureri în ochi și creier, poate declanșa simptome fizice ale unei afecțiuni de bază și chiar poate produce sentimente de anxietate și izolare – și uneori durează doar câteva secunde sau minute de expunere.

Când Să Sunați La Doctor



De asemenea, furnizorul dumneavoastră de asistență medicală vă va verifica, de asemenea, mișcările ochilor, vederea și dacă pupilele dvs. (cercurile negre din partea colorată a ochiului) se strâng sau devin mai mici, ca răspuns la lumină. Este posibil să aveți sensibilitate la lumină cu afecțiuni de sănătate care afectează creierul sau ochii. Dacă aveți fotofobie, sunteți mai sensibil la lumină decât ar putea fi alți oameni. Dacă descoperiți că lumina vă deranjează mai mult decât înainte, sunați-vă medicul oftalmolog și faceți o programare. Lumina albastră este de obicei cea mai dureroasă nuanță; este, de asemenea, culoarea emisă cel mai frecvent de ecranele computerelor și smartphone-urilor. Filtrarea luminii albastre prin lentile galbene, portocalii sau roșii le oferă unora o ușurare.

  • Acest lucru se poate datora faptului că ochii nu lucrează împreună în mod corespunzător, uneori numite disfuncție binoculară sau tulburare de vedere binoculară, sau pentru că creierul are probleme în procesarea luminii.
  • Fotofobia intermitentă cu migrenă răspunde de obicei la medicamente acute, cum ar fi triptanii și nesteroidienii.
  • Obțineți imediat asistență medicală dacă durerea dumneavoastră este moderată până la severă, chiar și în condiții de lumină scăzută.
  • În primul rând, este important să tratați cauza fotofobiei, dacă este cunoscută.


Luați în considerare investiția în becuri care emit lumină verde, singura bandă de lumină despre care s-a demonstrat că nu agravează migrena. Ei vă vor întreba despre simptomele dumneavoastră și despre orice afecțiuni medicale pe care le aveți. Dacă experimentați fotofobie pe termen lung, de obicei aflați despre nivelul de lumină pe care îl puteți tolera. În cazul în care nivelul de lumină tolerabil scade în timp, este important să vă avertizați medicul cu privire la această schimbare. Acest lucru ar putea indica o înrăutățire a stării de bază care cauzează sensibilitatea la lumină. Problema este atât de comună la persoanele cu migrene încât este unul dintre simptomele la care medicii au în vedere pentru a diagnostica migrenele. Sensibilitatea la lumină poate fi, de asemenea, un simptom al bolilor subiacente care nu afectează direct ochii, cum ar fi bolile cauzate de virusuri sau durerile de cap severe sau migrenele.

Fotofobie



Cel mai adesea acest tip de fotofobie se prezintă cu dureri de cap, amețeli, sensibilitate la ecran sau cu ceea ce oamenii presupun că este sensibilitate la lumina albastră. Adesea, acest tip de fotofobie se datorează problemelor legate de modul în care ochii lucrează împreună și efortului care este adesea pus asupra sistemului vizual. O examinare cu un neuro-optometrist care este specializat în acest domeniu de tratament (inclusiv prisme, filtre și terapie vizuală) ar trebui să poată descoperi motivul și să ofere soluții. Tratamentul implică adesea ochelari de specialitate care îmbunătățesc eficiența (și reduc simptomele), filtre (cum ar fi Fl41) și terapie vizuală (pentru a îmbunătăți modul în care ochii și creierul lucrează împreună). Un plan de tratament pentru fotofobie va depinde de diagnosticul cauzei care stau la baza. Furnizorul dumneavoastră de asistență medicală va încerca să vă ofere opțiuni de tratament pentru a ajuta la atenuarea oricărui disconfort și pentru a ameliora sau reduce episoadele de fotofobie.

  • „Cea mai mare greșeală pe care o fac oamenii este să poarte ochelari de soare cu adevărat întunecați în interior sau să pună nuanțe închise la ferestre”, spune Digre.
  • Pentru a vă atenua sau a rezolva fotofobia, va trebui în cele din urmă să identificați cauza de bază.
  • Un plan de tratament pentru fotofobie va depinde de diagnosticul cauzei care stau la baza.
  • (cercurile negre din partea colorată a ochiului) se strâng sau devin mai mici, ca răspuns la lumină.

https://cbdoilsupply.co.uk
https://motherhempnaturals.com